Forbind hjemmesiden med en shop
Det er nemt at koble en webshop til et site bygget med svift.net. Vi ser på, hvordan du kan komme i gang med at sælge produkter og ydelser via platformen.
2020 M04 28
Name: coins-outline-shade.png.

Online butik

Tendensen har været entydig længe - e-handlen vinder frem, udvalget af produkter og ydelser, der sælges fra online platforme, bliver kun flere og flere. Det er også kun naturligt, at flere og flere aktører vil være med, hvor mulighederne er. Derfor ser vi også flere af de små webshops med et begrænset eller nichepræget sortiment udfolde sig.
Ofte begynder det hele med virksomhedens hjemmeside. Her fra hoveddomænet (virksomhed.dk) udvikles forretningen, når man ser muligheden i også at sælge produkter online. Den simple løsning er at tilkoble et subdomæne (shop.virksomhed.dk).
Den oprindelige hjemmeside egner sig glimrende til at lede besøgendes opmærksomhed og trafik ind på webshoppen. Det skal vi se på med dette indlæg.
Begynd med hjemmesiden
Uanset om din forretning skal have en webshop eller ej, er der ingen tvivl om, at den skal have et website. Alting begynder der. Hjemmesiden er - i alle ordets betydninger - suveræn. Her indretter man sig og bestemmer selv, hvordan budskaber skal formes og formidles.
Begynd med at indrette den perfekte hjemmeside til dit brand. Hvis du bruger svift.net som platform, er det nemt efterfølgende at oprette forbindelse til en shop.
Man kan med fordel se projektet som todelt:
1. Hjemmesiden. Få lavet et velfungerende site, som kan informere og fortælle historien bag produktet - med en målrettet indsats der sigter efter at rangere højt på søgemaskiner (SEO) og lede trafikken i retning af det næste led:
2. Shoppen. Opret et subdomæne til en platform, hvorfra produkter og ydelser kan sælges.
Flere veje til shoppen
Der er principielt tre måder at indrette sig på:
1. En færdig abonnementsløsning. Det nemmeste er at oprette et abonnement hos en allerede eksisterende og gennemtestet webshopsapplikation. Ligesom svift.net leverer hjemmesiden som en service, vil man her kunne leje en shop som en service, så man ikke selv skal bruge tid på opdatering og udvikling. Det kunne f.eks. være det meget anvendte Shopify.com eller et dansk alternativ som Shopstart.dk eller Smartweb.dk.
2. Standard software. Man kan vælge at bruge standard webshopsoftware, hvor man selv hoster systemet og selv står for oprettelse, betalingsgateway og vedligeholdelse. Det er en løsning, som giver lidt mere fleksibilitet, men den kræver også mere arbejde og større ekspertise.
3. Få udviklet egen webshop: Hvis man har særlige krav eller ønsker sig sin egen unikke løsning, kan man få et webbureau til at udvikle en netbutik fra bunden. Denne løsning er som regel yderst bekostelig.
Lav din egen løsning, eller sæt en programmør på sagen
Hvis du f.eks. har en særlig form for lagerstyring og tekniske systemer, som shoppen skal snakke sammen med, så er det nok en opgave for en udvikler eller et helt team af programmører.
Det elegante ved friheden i opsætningen af dit website via svift.net er, at du frit kan forbinde det med din egen løsning. Så hvis du har en særlig platform, hvor man booker en tid eller bestiller din lækre chokolade, så kan du forbinde det med dit site via svift.net.
Lav en shop som subdomæne
Lige meget om du vælger den ene eller den anden løsning, så vil din shop leve på et subdomæne til din hjemmesides primære domæne - f.eks. shop.hjemmeside.dk. Dette kan nemt opsættes under sitets indstillinger via DNS Records i dit svift.net-kontrolpanel. Her kan du sætte en såkaldt A-record til at pege på din hjemmebyggede e-handel eller en service som Shopify.
Systemet hjælper med at skabe tæt integration mellem de to domæner. Noget som naturligvis hjælpes yderligere på vej ved at linke tydeligt frem og tilbage mellem dem.
I forhold til søgemaskineoptimering (SEO) er det i mange tilfælde en fordel at lade shoppen udspille sig på et subdomæne, som optimeres mod specifikke shop-relaterede søgeord. Tag som eksempel en frisørforretning med et hoveddomæne (frisør.dk), hvorfra der sælges klipninger, men i den tilkoblede shop (shop.frisør.dk) vil man gerne sælge forskellige produkter til hårpleje.
Hoveddomænet og subdomænet har ikke nødvendigvis mange søgeord til fælles. Mens frisør.dk vil være målrettet tjeneste-baserede søgeord, vil shop.frisør.dk være målrettet vare-baserede søgeord.
Forbindelsen til og fra svift.net
Som nævnt ovenfor er de færdige abonnementsløsninger yderst egnede til at arbejde sammen med svift.net. Ligesom svift.net handler om at tilbyde hjemmesider som en service, leverer abonnementsordningerne en service til at hjælpe små og mellemstor virksomheder med at sælge deres produkter på nettet.
Den færdige løsning er en lejet softwaretjeneste, der tilbyder dig at oprette et websted og bruge deres indkøbskurvløsning til at sælge, sende og administrere dine produkter. Ved hjælp af deres service kan du få adgang til et administrationspanel, hvor du kan tilføje produkter, behandle ordrer og indtaste butiksdata.
Det største, mest kendte og udbredte produkt er vel nok det canadiske Shopify.com, men der findes skam brugervenlige, danske alternativer som Smartweb.dk eller Shopstart.dk - med dansk support.

Flere nyheder

Forbind hjemmesiden med en shop
2020 M04 28
Det er nemt at koble en webshop til et site bygget med svift.net. Vi ser på, hvordan du kan komme i gang med at sælge produkter og ydelser via platformen. (...)
Hjemmesiden holder altid åbent
2020 M04 23
Har Corona-krisen lært os noget om digital tilstedeværelse, så er det, at hjemmesiden er den del af forretningen, som aldrig lukker ned. (...)
Fra knoglekølle til hjemmeside: Jagten på det perfekte redskab
2020 M03 26
At udvikle software er at fortsætte en jagt, der har stået på siden tidernes morgen. Vi er på sporet af det perfekte redskab til at bygge en hjemmeside med. (...)