Hjemmesiden holder altid åbent
Har Corona-krisen lært os noget om digital tilstedeværelse, så er det, at hjemmesiden er den del af forretningen, som aldrig lukker ned.
2020 M04 23
Name: Stan B.PNG. Description: Et skilt med røde lys der siger OPEN. Credit: Stan B.

Tilgængelig fireogtyve syv

Skulle vi have glemt, at livet og verdens gang er uforudsigelige størrelser, så blev vi i hvert fald mindet om det, da Corona-virussen dukkede op som trold af en æske. Alle os, der gik og troede, at vores planer for foråret 2020 ville blive business as usual - ja, vi blev klogere.
At store dele af samfundet skulle lukkes ned over hals og hoved, det var ikke ligge dét, vi havde set komme. Men knapt havde chokket lagt sig, før folk begyndte at tale om de ting, vi kan lære af krisen - og måske tage med os ud på den anden side.
En del arbejde kan faktisk gøres hjemmefra. Mødeaktiviteter via Skype, Teams eller Hangouts er måske egentlig o.k. alternativer, som kan gøre os mere effektive, hvis vi samtidig tager den stærkt reducerede transporttid til og fra arbejdet med i regnestykket.
Hvor mange af de nyoprettede hjemmearbejdspladser, der vil bestå, når hverdagen begynder at normalisere sig, vil tiden vise. Men flere iagttagere forventer allerede nu, at Corona-virussen for altid vil forandre måden vi arbejder og lærer på.
Og mens kontorer og værksteder lukker ned, holder hjemmesider og webshops trods alt stadig åbent. De digitale platforme har vist sig at være virksomhedernes sidste uindtagelige bastion, da pandemien rettede sit angreb.
Nærværende på afstand
Det har jo, lige siden det hele begyndte i 1990’erne, været det særlige ved hjemmesiden, at den er det sted i en forretning, hvor man altid kan kigge forbi. Altid tilgængelig, uafhængig af afstande og tidszoner, et permanent oplyst udstillingsvindue.
Men med Corona-krisen er det mere end nogensinde blevet tydeligt, hvor dybt forankret (og i mange tilfælde livsvigtig) den digitale infrastruktur og kommunikation er blevet i vores samfund.
Hvem skulle have troet, at social afstand skulle gå hen og blive efterstræbelsesværdig? Den fysiske distance og manglen på direkte berøring, som jo er en del af hjemmesidens selvbetjente natur, har vist sig ikke bare som et nødvendigt onde, men som en kærkommen mulighed for at holde dele af vores samfund i gang, som ellers ville være lukket.
Nogle få forretninger er blomstret op på den baggrund, mens mange har fået det bedst mulige ud af en tid, hvor virksomheder har været tvunget til at holde de fysiske døre lukket og flytte så meget aktivitet som muligt over på deres online platform.
Den digitale facade
Hvad enten man ser det som gode eller dårlige udsigter, er det uundgåeligt, at endnu flere aktiviteter i fremtiden vil udspille sig via den digitale infrastruktur. Hjemmesiden bliver der en stadig vigtigere del af virksomheden, som kontaktfladen med kunderne udvides. Fra måske bare at have fungeret som et passivt, online visitkort vil vi se mange flere hjemmesider, der tager aktiv del i kommunikationen med de besøgende.
Med flere frekvente opdateringer vil vi se et øget fokus på indholdet og de vigtige budskaber, som skal lede til øget interesse og konverteringer i form af salg, tilmeldinger, downloads og direkte henvendelser.
Den stigende aktivitet medfører et voksende behov for at kunne linke til sider og indlæg med supplerende informationer om projekter og ydelser. Behovet for at kunne samarbejde om hjemmesider og tildele medlemmer i et team forskellige brugerroller vil naturligvis også stige.
Og dermed vil der også blive stillet flere og højere krav til den platform, som driver hjemmesiden. Værktøjet skal frem for alt være fleksibelt, det skal være nemt at redigere i indholdet. Det skal være nemt at tilkoble og administrere en blog - ligesom mange hjemmesider vil få behov for at tilknytte en webshop.
Så vil hjemmesiderne også i endnu højere grad viser deres værd som virksomhedernes ansigt og repræsentation udadtil - den digitale facade, som langt hovedparten af deres kunder vil møde.
Beskyt hjemmesiden og dens besøgende
Efter Corona-krisen vil meget være forandret. Skulle vi også have glemt dét, er vi grundigt blevet mindet om, at en virus ikke kun er noget der kan hærge i den digitale sfære. Men når det én gang er blevet tydeligt, at det er de vitale hjemmesider, der holder samfundets hjul i gang, vil vi nok også være mere tilbøjelige til at beskytte dem mod diverse ondsindede angreb.
Nem hjemmeside
Vi lever i en tid, hvor flere og flere finder det, de ønsker online - en udvikling som kun accelereres af Corona-krisens undtagelsestilstand, hvor vi nærmest tvinges væk fra de fysiske butikker. Hvis din virksomhed ikke allerede har en hjemmeside, eller du har brug for en ny, der er nem at redigere og administrere, så er det heldigvis hurtigt og enkelt at komme i gang.
Med svift.net kan du bygge og aktivere din hjemmeside med eget domæne, når du ønsker det.
Det er gratis at lave et offline site, og der er ingen begrænset prøveperiode. Se her hvordan du kommer godt i gang:

Flere nyheder

Forbind hjemmesiden med en shop
2020 M04 28
Det er nemt at koble en webshop til et site bygget med svift.net. Vi ser på, hvordan du kan komme i gang med at sælge produkter og ydelser via platformen. (...)
Hjemmesiden holder altid åbent
2020 M04 23
Har Corona-krisen lært os noget om digital tilstedeværelse, så er det, at hjemmesiden er den del af forretningen, som aldrig lukker ned. (...)
Fra knoglekølle til hjemmeside: Jagten på det perfekte redskab
2020 M03 26
At udvikle software er at fortsætte en jagt, der har stået på siden tidernes morgen. Vi er på sporet af det perfekte redskab til at bygge en hjemmeside med. (...)