Hurtig indlæsning af billeder
April 04, 2019
Ind på lystavlen: Vi komprimerer din hjemmesides billeder og serverer dem lynhurtigt i et tilpasset format.
Name: square-feature-files.png. Credit: svift.net.

Automatisk skalering

Store, tunge billedfiler kan være en klods om benet på en overbelastet hjemmeside, der må slæbe sig afsted for at indlæse indholdet, inden vi mister tålmodigheden og klikker væk.
Det problem er løst én gang for alle med dynamisk optimering af billeder. Du kan lægge de tungeste filer op på din hjemmeside, og det gør ikke spor, for vores system står på spring for at lette byrden.
Vi nedbringer datamængden ved at lade billeder blive skaleret dynamisk til den enhed, som besøger hjemmesiden. Uanset hvor stort et billede, du uploader, vil svift.net automatisk tilpasse det en fornuftig visning. Billedet komprimeres ned, og hastigheden øges i indlæsningen.
Ja, det aflaster tålmodigheden, men også økonomien og miljøet, da processen er mindre energikrævende. Den bedre brugeroplevelse bliver ikke mindst mærkbar for dem med en svag netforbindelse.
Name: hero-banner-seo-module.png. Description: grafik som illustrerer den hastige indlæsning af hjemmesider. Credit: svift.net.
Kom søgemaskinerne i møde
Alle adfærdsstudier viser den samme tendens: Vi bliver generelt mere utålmodige i vores færden på nettet og deraf mindre tilbøjelige til at vente på sider, der indlæses langsomt.
For hjernen handler det om tilvænning og en forskel på hurtig og langsom, som måles i sekunder. For søgemaskinerne (web crawlerne) gøres forskellen derimod op i millisekunder, og så begynder marginalerne for alvor at tælle.
Det virkelig interessante aspekt ved den hurtige indlæsning handler ikke så meget om, hvor hurtigt en utålmodig besøgende kan blinke med øjnene, men om søgemaskineoptimering (SEO).
Når vi optimerer vores platforms ydeevne, gør vi det for at bringe vores brugere i stilling og give dem det bedst tænkelige udgangspunkt for en god placering på Google.
Stadig større fokus på mobilen
Google vægter altså hjemmesidens hastighed som en vigtig parameter. Men hvorfor egentlig det? Hvorfor skal langsomme hjemmesider straffes og rykke stadig længere ned på listen i søgeresultaterne?
Svaret er enkelt: Det skyldes en udvikling i vores forbrugsmønster, som leder mere og mere data over på mobiltelefonerne. De små håndholdte enheder agerer generelt langsommere end computeren på hjemmenetværket, og derfor må de have noget hjælp, når billederne skal serveres.
Søgemaskinerne følger jo bare kundernes behov, og når kunderne hellere vil gå på nettet med deres telefoner, ja så må hjemmesiderne oppe sig og komme i omdrejninger for at levere data hurtigere. Det er simpel logik i Googles verden.
Responsive hjemmesider
Smartphonens dominerende status som webportal understreges af Googles Mobile First Index, som bestemmer, at mobilversionen af en hjemmeside bruges til indeksering.
Se hvor mobilvenlig din hjemmeside er med denne test: A slow mobile site limits your business
Det betyder, at din hjemmeside må være responsive og optimeret til visninger på små mobile skærme, hvis den skal have en chance for at komme til tops i søgeresultaterne.
Med svift.net kan du let tilpasse din hjemmesides indhold til at stå skarpt på forskellige skærmtyper.

Flere nyheder

Fra knoglekølle til hjemmeside: Jagten på det perfekte redskab
March 26, 2020
At udvikle software er at fortsætte en jagt, der har stået på siden tidernes morgen. Vi er på sporet af det perfekte redskab til at bygge en hjemmeside med. (...)
Det evigt unge website: Eller hvor længe lever en hjemmeside?
February 26, 2020
Vil man vide, hvad et website reelt koster, er det en god idé at interessere sig for sitets forventede levetid. Prisen hænger nøje sammen med holdbarheden. (...)
Dynamiske hjemmesider vokser med opgaven
February 23, 2020
Med tiden bliver man klogere på sit website - hvad virker, og hvad virker ikke? Derfor skal editoren være fleksibel og give plads til nye beslutninger og ideer. (...)