Kirsebaerfestival.dk: Byfestens hjemmeside
Kirsebær på nettet: Der skal mange frivillige hænder til at løfte en stor event som Kirsebærfestivalen i Kerteminde. Hjemmesiden er ildsjælenes talerør.
2019 M06 17
Name: søsfengerkirsebærfestival.jpg. Description: Søs Fenger med band på scenen på Torvet under Kirsebærfestivalen . Credit: Emil Andresen.
Scenen på Torvet. Foto: Emil Andresen

Lavet med svift.net

Selvom det er en begivenhed, der kun finder sted én gang om året, er forberedelserne til den næste festival altid i gang. Hver sommer, den tredje weekend i juli, afholder Kerteminde sin traditionsrige Kirsebærfestival - og det er en fest, som har mange frivillige kræfter at takke.
Tre dage med musik, mad og drikke, og frem for alt gæster i tusindvis som kommer til fra alle verdenshjørner for at opleve den smukke nordøstfynske by - sådan noget sker naturligvis ikke af sig selv.
Festivalledelsen med skiftende formænd og medlemmer af bestyrelsen har i årenes løb haft én ting tilfælles, én særlig ressource at trække på: Byens sammenhold og en imponerende vilje blandt kommunens borgere til at stille op og hjælpe med stort og småt.
Name: troelstrierkirsebæer.PNG. Description: Udklip fra kirsebærplakat lavet af Troels Trier. Credit: Troels Trier.
Fra årets Kirsebærplakat 2017 af Troels Trier
Kirsebær alle vegne
Telte og scener skal rejses, mens gader og stræder udsmykkes. En myriade af bænke og borde stilles op, mens trafikken bliver omdirigeret. Skilte, toiletter, skraldespande, ændrede busruter og parkeringsforhold, placering af boder og stande, og en brandinspektør, der også skal være tilfreds. Det hele organiseres og udføres så gelinde, at man må spørge sig selv, hvordan det kan lade sig gøre?
For der er jo også et program, der skal stemme. Udstillinger, der skal åbnes, taler, der skal holdes, presse, der skal håndteres, fadøl, der skal skænkes, optrædende kunstnere, der skal serviceres og stå klar på scenerne. Men hvert år lykkes det at komme på plads til tiden, i sol eller regn, hvert år fyldes gaderne med glade mennesker.
Name: johanneslarsenkirsebærfestival.jpg. Description: En maler ved havnen klædt ud som Johannes Larsen. Credit: Emil Andresen.
Foto: Emil Andresen
Nå ja, og så er der jo kirsebærrene! Lige her, hvor den fynske bærhøst er på sit højeste, er de med alle steder. Smilende kirsebærpiger deler dem ud på havnen og på torvet, de tilbagevendende plakat- og kagekonkurrencer har selvfølge bærret som uundgåeligt tema, men de findes også i softicen, i marmeladen, et par gange er de endda endt i øllet og selv i fiskefrikadellernes remoulade.
Som traditionen foreskriver, ankommer kirsebærrene med museumsskibet “Rylen”, der lægger til ved Renæssancehavnen og sætter Kirsebærdronningen med følge i land. Dernæst bliver årets Kirsebærminister udråbt på Torvet, og festivalen er dermed officielt åbnet.
Lever på hjemmesiden resten af året
Det er Foreningen for Kunst og Kultur på Kertemindeegnen, der står bag arrangementet, som naturligvis skal være repræsenteret på nettet med en hjemmeside. I svift.net er vi glade for at levere platformen dertil, og da en hjemmeside kan anvendes på mange måder og til mange formål, er vi altid nysgerrige på, hvordan vores brugere forvalter mulighederne online.
Hvordan formidler man projektet den store del af året, hvor der ikke er festival? Hvordan holder man de frivillige til ilden og samling på det lokale engagement?
“Det betyder alt at have en velfungerende hjemmeside, der ser indbydende ud og er nem at redigere,” siger Aleksandra Pfeil, der er medarrangør af Kirsebærfestivalen. Hun er netop i gang med at sætte sig ind i systemet og lære, hvordan editoren betjenes, så hun og bestyrelsen i fremtiden selv kan rette indholdet og designet til, som de vil.
Name: AleksandraPfeil.JPG. Description: Aleksandra Pfeil ved sin computer i gang med at redigere festivalens hjemmeside. Credit: svift.net.
Aleksandra Pfeil i gang med at redigere kirsebaerfestival.dk. Foto: svift.net
Kirsebaerfestival.dk er et informationssite struktureret med udgangspunkt i de tre sanser, man ønsker at aktivere i gæsterne, når de ankommer til Kerteminde: Se, lyt og smag!
Der er nemlig masser af kunst og folkeliv at kigge på, musik at lytte til og kulinariske oplevelser for smagsløgene. Og det er hvert år festivalens ambition at forene de tre størrelser, som derfor også præger hjemmesidens indhold.
"Det betyder alt at have en velfungerende hjemmeside, der ser indbydende ud og er nem at redigere.”
- Aleksandra Pfeil
I billeder og tekst fortælles om en alsidig sommerbegivenhed for hele familien. Lokale sponsorer indtager en central rolle - uden dem ingen festival. Muligheden for at blive sponsor, medlem af foreningen eller frivillig under festivalen skal naturligvis fremhæves. Sådan organiserer lokalsamfundet sig med en digital forbindelse til den håndgribelige verden.
Jo, der skal sponsorer til, men først og fremmest er der behov for ildsjæle. Hjemmesiden er ildsjælens talerør, og dem, der giver en hånd med, vil blive taget vel imod. Svift.net ønsker alle en god festival.
Fakta om Kirsebærfestivalen
Siden 2005 er der den 3. weekend i juli blevet holdt Kirsebærfestival i Kerteminde. I 2018 blev festivalen besøgt af mere end 40.000 gæster.​ Fra fredag til søndag byder programmet på kunst, musik, kulinariske smagsoplevelser og anden underholdning under mottoet ”Se, lyt og smag”.
Kirsebærret indtager en vigtig del af den fynske historie og natur. I Kerteminde har kunstnere på stribe foreviget de blomstrende frugttræer, mens plantagerne har forsynet landet med bær til vin og andre søde sager. På Nybro Frugtplantage nord for Kerteminde kan man torsdag aften, inden festivalen går i gang, tage del i plukningen og smage på årets høst.
Læs mere på kirsebaerfestival.dk

Flere nyheder

Forbind hjemmesiden med en shop
2020 M04 28
Det er nemt at koble en webshop til et site bygget med svift.net. Vi ser på, hvordan du kan komme i gang med at sælge produkter og ydelser via platformen. (...)
Hjemmesiden holder altid åbent
2020 M04 23
Har Corona-krisen lært os noget om digital tilstedeværelse, så er det, at hjemmesiden er den del af forretningen, som aldrig lukker ned. (...)
Fra knoglekølle til hjemmeside: Jagten på det perfekte redskab
2020 M03 26
At udvikle software er at fortsætte en jagt, der har stået på siden tidernes morgen. Vi er på sporet af det perfekte redskab til at bygge en hjemmeside med. (...)