Lad billederne tale: Sæt et galleri på hjemmesiden
February 06, 2020
Se her hvor nemt det er at give dit website et galleri. Du behøver ikke vente, for elementet er altid opdateret og klar til brug.
Skrevet og udgivet af
svift.net
Name: quill-outline-shade.png.

Building block: Galleri

Det er fint nok at have ordet i sin magt, men hvis der er én type fortælling, der har gennemslagskraft, så er det altså billederne.
Man kunne fristes til at tro, at det er noget, en ekspert i online kommunikation har fundet på. Men nej, lige siden de første hulemalerier har billeder appelleret stærkt til vores fantasi og indlevelsesevne.
At hjemmesiden så tilfældigvis (i modsætning til den mørke bjerghule) er det ideelle sted at præsentere billeder - det er en anden side af historien, som vi gerne vil have lov at dvæle lidt ved.
Hjemmesidens galleri
Man kan sige, at hjemmesiden som medie altid vil være udfordret af den begrænsede plads, som forskellige skærme tillader indholdet at udfolde sig på. Men her markerer opfindelsen af galleri-elementet en pragmatisk løsning, som har gjort det muligt at præsentere flere billeder i samme sektion.
Det er faktisk lige så enkelt som det er genialt - at vise albummet frem i en karrusel, hvor billederne altid er tilgængelige for publikum.
Elementets navn emmer af kunstudstilling, men galleriet egner sig lige så godt til helt jordnære fremvisninger af arrangementer og sortimenter.
Video: Se hvor nemt det er at indsætte et galleri.
Det er et element, som kan anvendes i mangfoldige sammenhænge og brancher - fra fotografen og ejendomsmægleren til håndværkeren og gårdbutikken, der vil vise produkter frem. Alt fra hobby til seriøs virksomhed vil kunne få gavn af galleriet.
For billeder kommunikerer jo, både direkte og mere subtilt - samtidig med at de tiltrækker sig opmærksomhed, formidler de lynhurtigt deres budskaber.
Det skal bare være nemt
Ja, billederne bidrager til at gøre hjemmesiden mere indbydende for besøgende, og man vil derfor være mere tilbøjelig til at opholde sig på siden i længere tid, eller måske ligefrem vende tilbage dertil. Det er et argument i sig selv.
Men den bedste måde at få galleriets karrusel sat i sving er at gøre den nem at bruge. Teknikken skal ikke stå i vejen for anvendelsen. Galleriet og de andre elementer er hjemmesidens byggesten, de skal altid passe til hinanden, og de skal være opdateret, så de fungerer sammen. Elementer der automatisk tilpasser sig det valgte design-tema og virker øjeblikkeligt som plug’n play - det er sådan vi kan lide dem.
Når elementet er nemt at anvende, bliver det nemlig også anvendt. Det er derfor, vi er så optaget af website builderen som fleksibelt og intuitivt værktøj. Når du vælger filer til galleriet, klikker du bare på de billeder, du vil have med. Rækkefølgen i sekvensen kan ændres ved at trække i de enkelte billeder, ligesom de valgte billeder kan fravælges igen med et klik.
Sæt hak ved de funktioner, du ønsker aktiveret: Autoplay, mulighed for at vise billeder i fuld skærm-format, aktivér pile til at bladre frem og tilbage i galleriet, eller vis prikker i bunden af galleriet, som fortæller hvor i sekvensen det viste billede befinder sig. Du vælger til eller fra.
Skal din hjemmeside på svift.net så ikke have et galleri? Den kan få det lige med det samme, for elementet er klar til brug.
Automatisk skalering af billeder


Svift.net sørger for, at dine billeder tilpasses og serveres i et format, der passer til de enheder, dine besøgende bruger. Det betyder hurtig levering og tilfredse besøgende, når små skærme tilgår de automatisk nedskalerede billeder.
Det er også godt for SEO (søgemaskineoptimering) - særligt når hastigheden kombineres med muligheden for at tilføje forklarende meta-tekster til billederne. Google kan godt lide, at man på den måde hjælper folk med tilgængelighedsbesvær, og at man f.eks. krediterer fotografen, der har taget billedet.

Flere nyheder

Lad billederne tale: Sæt et galleri på hjemmesiden
February 06, 2020
Se her hvor nemt det er at give dit website et galleri. Du behøver ikke vente, for elementet er altid opdateret og klar til brug. (...)
Streger på hjemmesiden
February 05, 2020
Lav en hjemmeside på et fundament af fleksible elementer - med dem bygges indholdet op fra bunden. Se her som eksempel, hvordan elementet Opdeler anvendes. (...)
Sådan motionerer du din hjemmeside
December 29, 2019
En aktiv hjemmeside kan skabe bevægelse i forretningen - med nyt og opdateret indhold udvides berøringsfladen med potentielle kunder. (...)