svift.net Blog

Udgiv din egen blog med svift.net -
One-small-step.dk: Den første hjemmeside
July 18, 2019
Et skridt på vejen: Aktiveringen af den første hjemmeside med svift.net var et stort øjeblik for os. I dag bruger vi test-sitet som showcase.
Skrevet og udgivet af
svift.net
Name: design-one-small-step.PNG.

Lavet med svift.net

Det første lille skridt er alligevel altid stort. Du kan nok helt sikkert ikke huske dine forældres glæde, første gang du rejste dig op og begyndte at gå. Men en lignende scene udspillede sig på vores kontor den 15. marts 2018. Hvad der for mange var en helt almindelig torsdag, blev i vores kalender markeret som den skelsættende dag, hvor vi i svift.net aktiverede den første hjemmeside.
Du kan måske forestille dig vores begejstring? Forud var gået en lang periode med research, skitsetegninger, UX design og programmering - det hele sat i gang af et brændende ønske om fuldkommen fleksibel editering. Og da vi endelig sad med værktøjet i hænderne, var det jo mest nærliggende bare at tage det i brug og bygge en hjemmeside.
Hvad skal hjemmesiden hedde?
Der er noget særligt ved sådan et øjeblik, man har set frem til og ventet på med spænding. Den dag var vi klar til at køre en test på hele systemet, lige fra oprettelsen af kladden til redigeringen af indhold og design og den endelige aktivering, hvor vi søgte efter et ledigt domæne og fandt one-small-step.dk.
I den neglebidende stemning ude på kanten af kontorstolen virkede referencen til Neil Armstrongs berømte månelandings-citat velvalgt. Og da det viste sig, at alle ender kunne nå hinanden og systemet virkede i praksis, at platformen stod stabilt, og at hjemmesiden faktisk kunne gå - ja, så brød jublen løs.
Den digitale sandkasse
Det var bare en test. Men vi nænner ikke at skille os af med vores første hjemmeside. Den behøver dog ikke at stå som en museumsgenstand i webarkivet - vi tænker at den lige så godt kan bruges til noget, nu vi har den. Så derfor er one-small-step.dk indrettet som en showcase med eksempler på, hvad man kan med svift.net.
Vi bruger sitet som en slags sandkasse, et sted hvor vi kan lege med elementerne og prøve ting af i vores editor. Her tester vi nye funktioner og ser dem udfolde sig live på nettet. Og som det er med de fleste testprojekter, kan vi også her tillade os at skubbe det hele lidt tættere på kanten og gøre ting, som vi ellers ikke ville have gjort.
En nem hjemmeside må gerne skille sig ud og eksperimentere med sine virkemidler. Men i praksis vælger de fleste det sikre, det velafprøvede, det man ved der virker. Og det er faktisk ikke så mærkeligt, for kommunikation på nettet er en alvorlig sag. Det gælder i reglen om at positionere sig som et seriøst foretagende, så derfor bliver der meget hurtigt inden for hjemmesidedesign udviklet en konservativ stil, som naturligt følger normerne for digital formidling - frem for at skeje ud med vilde farver og former.
"En nem hjemmeside må gerne skille sig ud og eksperimentere med sine virkemidler."
I test-sitets tilfælde må vores første skridt imidlertid gerne indlede en gakket gangart på nettet - one-small.step.dk skal ikke andet end at udstille mulighederne for kreativ leg.
Tag med på den videre rejse
Meget var gået forud, men med aktiveringen af hjemmesiden tog vi et af mange skridt på vores vej. At udvikle software kræver at man tør gå ad snoede veje, som kan være fulde af huller og uforudsete bump. For os i svift.net har rejsen været lærerig, og vi samler stadig nyttig viden op i mødet med nye brugeres anvendelse af platformen.
Til at begynde med havde vi bare drømmen om en helt anden umiddelbar tilgang til måden, vi skaber og redigerer indhold på nettet. Målet var at bygge et brugervenligt værktøj til fleksibel konstruktion og administration af hjemmesider, et værktøj som ikke kræver tekniske færdigheder, men kun lysten til at gå i gang.
Omveje er blevet taget, men i dag kan vi se alt det gode, der er kommet ud af det. Vi har en helt unik editor, som vores brugere kan nyde godt af, og som vi også håber at du kunne tænke dig at afprøve.
Det, vi satte i gang med one-small-step.dk, er blevet til en hurtig og snorlige vej fra idé til website.
Fakta om svift.nets editor
I svift.nets editor bygges hjemmesiden op nedefra ved hjælp af multifleksible komponenter. Alt er modulært, skalerbart og opdateret med den nyeste webteknologi. Interfacet er indrettet til drag and drop-editering med en stærk visuel repræsentation: WYSIWYG (What You See Is What You Get).
Indhold og design holdes adskilt, hvilket tillader brugeren at ændre på alle parametre og samtidig fastholde et harmonisk visuelt udtryk. På den måde sikres hjemmesidebyggere for første gang reel frihed og fleksibilitet, samt en effektiv måde at samarbejde på tværs af teams.
Den nyskabende idé bag svift.net handler om systemarkitektur og en ny tilgang til hjemmesider som webapplikationer, muliggjort af de seneste års fremskridt i webteknologier og services. Det gælder om at fjerne alle tekniske barrierer og give brugeren absolut frihed i redigeringen.
Produktet er hurtige webapplikationer, som er nemme at anvende og som giver samarbejdende teams mulighed for at redigere et site med forskellige brugerroller - såsom administrator, designer og tekstforfatter.

Flere nyheder

Sådan motionerer du din hjemmeside
December 29, 2019
En aktiv hjemmeside kan skabe bevægelse i forretningen - med nyt og opdateret indhold udvides berøringsfladen med potentielle kunder. (...)
Sæt hjemmesiden i bevægelse
December 18, 2019
Intet kan måle sig med levende billeder, når det gælder om at formidle et budskab hurtigt og effektivt. Her er en guide til brugen af video på nettet. (...)
Farven på succes: Hvad klæder din hjemmeside?
December 12, 2019
Hvordan skal malerpenslen svinges? At vælge de rigtige farver fra paletten handler om at kende drivkraften og motivationen bag hjemmesiden. (...)
Name: editor-hero-emblem.png.

Udgiv din egen blog!

Få en nem hjemmeside med tilhørende blog på svift.net.

Seneste nyt om svift.net

Name: andy-beales-BjcGdM-mjL0-unsplash.jpg. Description: Spejlbillede af løbende mand. . Credit: Andy Beales.
Sådan motionerer du din hjemmeside
December 29, 2019
En aktiv hjemmeside kan skabe bevægelse i forretningen - med nyt og opdateret indhold udvides berøringsfladen med potentielle kunder. (...)
Name: blog-cars-bridge.PNG. Credit: Tom Fisk.
Sæt hjemmesiden i bevægelse
December 18, 2019
Intet kan måle sig med levende billeder, når det gælder om at formidle et budskab hurtigt og effektivt. Her er en guide til brugen af video på nettet. (...)
Name: alessandra-caretto-L_nQUvYI_YU-unsplash.jpg. Description: Farvrigt vægmaleri med døråbning. . Credit: Alessandra Caretto.
Farven på succes: Hvad klæder din hjemmeside?
December 12, 2019
Hvordan skal malerpenslen svinges? At vælge de rigtige farver fra paletten handler om at kende drivkraften og motivationen bag hjemmesiden. (...)

Vores nyhedsbrev

Vi holder dig opdateret. Følg udviklingen af svift.net og få nyheder om nye funktioner og muligheder:
Name: sn-logo-circle-symbol-inverted.png. Description: inverted circular purple logo symbol. Credit: svift.net.
Lav din egen hjemmeside
Læs mere på svift.net