Streger på hjemmesiden
Lav en hjemmeside på et fundament af fleksible elementer - med dem bygges indholdet op fra bunden. Se her som eksempel, hvordan elementet Opdeler anvendes.
2020 M02 05
Name: divider-udklip.PNG. Description: En lige hvid streg danner grænse mellem græs og asfalt. Credit: Will Francis.

Building block: Divider


Opdeler

Når vi fortæller om svift.nets editor, er det altid elementerne, vi vender tilbage til, de multifleksible elementer, som passer sammen - og som altid holdes opdateret, så man undgår teknisk besvær.
Det er sådan vi gør livet nemt for hjemmesidebyggeren. Med plug’n play og fri adgang til et voksende bibliotek af elementer.
Som eksempel skal vi prøve at kaste et blik på Opdeleren - eller Divider som elementet også kaldes:
Opdeleren bryder indholdet op med en horisontal streg, der kan påhæftes et ikon eller en beskrivende label.


Opdeler
Det er ganske vist et lille element i editoren, men det fortæller alligevel noget om den fleksible struktur, det indgår i. Og selve editeringen illustrerer meget godt, hvor fri man generelt er til at forme indholdet på sit website.
Opdeleren er et grafisk redskab til hurtigt at bryde hjemmesidens indhold op med en horisontal streg, som kan indeholde et ikon eller noget forklarende tekst som label.
Der stilles automatisk et bibliotek med 675 forskellige ikoner til rådighed.
Elementet kan trækkes ind på spalter, rækker og sektioner. Og der kan vælges mellem otte typer, som alle kan styles frit efter samme mønster som editorens øvrige elementer - her med mulighed for særskilt styling på henholdsvis streg, label og ikon.
Sammen med farvepaletten er kombinationsmulighederne uendelige, men opdelerens egentlige formål er at gøre det nemt for grafikeren hurtigt at trække streger op mellem tekster og andet indhold.
Visuelt får det afgrænsede indhold større effekt.

Hvad er et element?I svift.nets website builder er elementerne hjemmesidens byggesten, de udgør de mindste enheder, som du kan trække ind på sider eller blogindlæg - det kan eksempelvis være Tekst, Billede, Video eller som her Opdeler.
Elementerne struktureres i en logisk struktur bestående af sektioner, rækker og spalter. Når nye elementer tilføjes, vil standardtypen blive anvendt, men man kan derefter justere på stylingen, hvis man ønsker, at elementet skal skille sig ud med et unikt udseende.

Der må være grænser

Slå eller træk en streg!
I videoen ovenfor kan du se opdeler-elementet blive anvendt i editoren. Her nedenfor har vi bare leget lidt med stregerne. Der er som sagt 675 ikoner, otte typer af streger og alle regnbuens farver at vælge imellem.
Har du f.eks. kun brug for ikonet, kan du jo bare forstørre det og fjerne stregen:Skriv


Noget


Forklarende


Tekst

Flere nyheder

Forbind hjemmesiden med en shop
2020 M04 28
Det er nemt at koble en webshop til et site bygget med svift.net. Vi ser på, hvordan du kan komme i gang med at sælge produkter og ydelser via platformen. (...)
Hjemmesiden holder altid åbent
2020 M04 23
Har Corona-krisen lært os noget om digital tilstedeværelse, så er det, at hjemmesiden er den del af forretningen, som aldrig lukker ned. (...)
Fra knoglekølle til hjemmeside: Jagten på det perfekte redskab
2020 M03 26
At udvikle software er at fortsætte en jagt, der har stået på siden tidernes morgen. Vi er på sporet af det perfekte redskab til at bygge en hjemmeside med. (...)