På den sikre hjemmeside
Med livrem og seler: svift.net beskytter din hjemmeside med automatisk kryptering og sikrer alle data i skyen.
2019 M03 26
Name: ssl-security-site-post.jpg. Description: Den grønne hængelås for en krypteret hjemmeside. . Credit: svift.net.

Kryptering, backup og ro i sindet

I sommeren 2018 satte Google gang i en bølge af krypteringer. Det skete, da Chrome-browseren helt åbenlyst begyndte at skelne mellem sikre og ikke-sikre hjemmesider. Symbolet for en krypteret hjemmeside blev hurtigt kendt som den grønne hængelås, mens de ikke-krypterede blev efterladt på perronen med et advarende udråbstegn.
Det var en løftet pegefinger, hvis ikke et brændemærke, i hvert fald må det være ubehageligt at skulle møde verden med sådan et udråbstegn. Alligevel støder vi jævnligt på hjemmesider, som ikke har fået krypteringen på plads.
Heldigvis er det lige ved hånden. Vi udstyrer alle vores brugere med et opdateret SSL-certifikat - det er en naturlig del af svift.nets samlede sikkerhedspakke, som også omfatter en digital infrastruktur baseret på førende udbydere af cloud hosting.
En ny standard
I årtier er vores webtrafik blevet styret af HTTP (Hypertext Transfer Protocol), ja faktisk går systemet så langt tilbage som til introduktionen af World Wide Web, og i en IT-sammenhæng er det som at tale om tidernes morgen - læs Historien om hjemmesider.
For det er i grunden imponerende, at det har fungeret så længe. Men den gamle protokol har den svaghed, at den ikke understøtter kryptering, og derfor presser Google og andre på for at få ejere af websites til at skifte til den mere sikre version, HTTPS.
Det sker som sagt meget målrettet ved at du får den omtalte advarsel. Google vil ikke forholde sig passivt til den sikkerhedsbrist, som kriminelle hackere allerede længe har benyttet sig af, når det gælder om at opsnappe personfølsomme informationer i datastrømmen.
Kryptering skal sikre, at kommunikationen bliver ulæselige for uvedkommende tredjeparter, og derfor vil den i fremtiden følge med hjemmesider lige så selvfølgeligt, som at biler udstyres med sikkerhedsseler.
Name: sikker.PNG. Description: Screenshot fra browseren: "Sikker".. Credit: Chrome.
Name: ikke sikker.PNG. Description: Screenshot fra browseren: "Ikke sikker".. Credit: Chrome.
Sikker eller ikke sikker? Browseren har valgt side.
Andre gode grunde
Der er mindst tre oplagte grunde til at få krypteringen og hængelåsen på plads:
1. Du styrker helt åbenlyst din forretnings troværdighed, når du giver dine kunder ro i sindet ved at signalere alt i orden. Man kan trygt færdes på dit site, dele informationer med dig uden at bekymre sig.
2. En ikke uvæsentlig bonus er, at det har en positiv effekt på hjemmesidens rangering (SEO), da søgemaskinerne jo netop favoriserer hjemmesider med en krypteret forbindelse.
3. Du hjælper i en højere sags tjeneste med at gøre livet svære for IT-kriminelle. Det er som med vaccinationsprogrammer, jo flere der deltager, jo større er chancerne for succes i nedkæmpelsen af sygdommen (diverse hacker- og virusangreb).
Det er selvfølgelig også motivationen bag det pres, søgemaskinerne lægger på ejerne af de utidssvarende sites: Der skal låse på dørene, så der bliver begået færre indbrud. Sikkerhed er godt for business!
Nem hjemmeside
Hvis du bekymrer dig om sikkerheden på din hjemmeside, vil vi med glæde byde dig velkommen om bord på en platform, som også i fremtiden vil være opdateret med de nyeste teknologier.
En hjemmeside via svift.net fungerer som webapplikation og tilbyder en totalløsning, som fritager brugerne for at skulle tage sig af den tekniske vedligeholdelse.
Alle hjemmesider udstyres automatisk med SSL-kryptering. Det følger med den samlede pakke og koster ikke ekstra, fordi det fra starten har været en integreret del af vores sikkerhedspolitik.
Vi glæder os over at kunne give dig rygdækning og ro i sindet. Vi anvender en såkaldt usynlig reCAPTCHA til at beskytte dine kontaktformularer med - så vi sikrer, at robotter ikke kan henvende sig. Det gør vi for at skærme sitet mod spam og anden form for misbrug. Også her bruger vi den nyeste og altid opdaterede teknologi på området.
Vi hjælper dig også med at overholde reglerne: Når du aktiverer en hjemmeside, følger cookie-banneret automatisk med.
Også en holdbar hjemmeside
Gennem vedvarende opdateringer sikrer vi dig et evigt ungt site, som undgår den skæbne, der rammer så mange andre hjemmesider: Med tiden sygner de hen, de bliver langsomme, får flere og flere skavanker - de bliver kort sagt utidssvarende.
Og så skal ejeren igen til at betale for en ny hjemmeside. Sikkerhed i svift.net handler i høj grad også om at fremtidssikre og give brugerne økonomisk tryghed - se vores abonnementsordning.
Prøv svift.net nu, det er gratis at oprette et offline site, og du bestemmer selv om det skal aktiveres.

Flere nyheder

Forbind hjemmesiden med en shop
2020 M04 28
Det er nemt at koble en webshop til et site bygget med svift.net. Vi ser på, hvordan du kan komme i gang med at sælge produkter og ydelser via platformen. (...)
Hjemmesiden holder altid åbent
2020 M04 23
Har Corona-krisen lært os noget om digital tilstedeværelse, så er det, at hjemmesiden er den del af forretningen, som aldrig lukker ned. (...)
Fra knoglekølle til hjemmeside: Jagten på det perfekte redskab
2020 M03 26
At udvikle software er at fortsætte en jagt, der har stået på siden tidernes morgen. Vi er på sporet af det perfekte redskab til at bygge en hjemmeside med. (...)