Lad bloggen flytte hjem til hjemmesiden
Vi har gentænkt fænomenet blog for at skabe levende hjemmesider. Med filtrerede Feed-elementer placerer du dine indlæg lige der, hvor du vil have dem.
2019 M02 15
Name: hero-image-blog.png. Credit: svift.net.

Din blog er her og der og alle vegne!

Vi er vant til at se blog og hjemmeside som to separate universer. To steder, der linker til hinanden. På en hjemmeside klikker vi måske på “Blog” oppe i et hjørne af menuen og forlader dermed siden til fordel for subdomænet. Vi besøger bloggen.
Men den slaviske opdeling og adskillelse af indhold har vi tænkt os at udligne.
Hvorfor det? Fordi vi har redskabet til det - og fordi mulighederne er lige så spændende som de er perspektivrige!
Hvor forbindelsen traditionelt har været som et naboskab mellem hus og anneks, giver vi nu mulighed for at flytte bloggen helt ind i stuen - eller lige derhen på hjemmesiden, hvor du vil have den!
Og når de to flytter sammen, så kan alt ske - i hvert fald hvad angår content marketing.
Kategorier og feeds knytter båndene
O.k. lad os forklare: Der er nemlig ikke tale om en blog, som blogs er flest. Det er helt fundamentalt en nyskabelse, der giver dig mulighed for dynamisk at integrere indlæg på en hjemmeside.
Modulet er gratis, du kan aktivere det og tilkoble det dit site, når du vil. Og du behøver som sagt ikke at betragte bloggen som din aktive tilbygning til et statisk site.
Ved hjælp af elementet Feed kan du i editoren placere blogindlæg lige der, hvor du ønsker det - fx direkte i hjemmesidens indhold eller i layoutet, hvor det skaber Call To Action (CTA).
Name: feed-element-circle.png. Description: Skærmbillede som viser byggeklodsen Feed som muliggør indsættelsen af oversigter over blogindlæg. Credit: svift.net.
Med det nye Feed-element kan man nemt tilføje oversigter over indlæg, hvor man ønsker det og bl.a. filtrere efter kategorier.
Det er smart, for så kan dine indlæg optræde der, hvor det giver mest mening. Ved hjælp af en kategori, fx “banan”, kan indlægget om bananer vises i et feed på en underside, der handler om frugt. Bare for nu at komme med et illustrativt eksempel.
Name: fruit-basket-blog.png. Description: en frugtkurv som symboliserer kategorierne  man kan give sine blogindlæg. Credit: svift.net.
Vis indlægget det rette sted.
Aktivitet på sitet (godt for SEO)
I svift.net fokuserer vi på at forbedre og forny brugernes forhold til hjemmesider. Og deraf udspringer ideerne: Vi kan se behovet for at kunne væve blog og website tæt sammen.
Du skal kunne sammensætte dine feeds og blogoversigter i alle tænkelige kombinationer. Lav dit helt eget nyhedsmedie, eller gør som man altid har gjort - en hjørnesten i systemet er fleksibiliteten og friheden til at gøre som man vil og vælge sin egen løsning.
Ideen er, at du skal have muligheden for at koble bloggens aktiviteter sammen med alle hjemmesidens eksisterende elementer, og derved skabe interaktion og bevægelse på en måske stillestående hjemmeside.
Googles web crawler læser et feed i dit indhold som en tilføjet ændring på sitet, hvad det reelt også er. Det er en aktivitet som søgemaskinen belønner - den nedprioriterer de stillestående sites, som sygner hen uden noget nyt at præsentere. Strukturelt flytter vi os fra det inaktive til det integrerede og dynamiske.
Her trækker vi et Feed-element med de seneste blogindlæg ind i vores layout på sviftnet.
Led gæsterne ind ad hoveddøren
Alverdens webloggere har over et par årtier befolket internettet med personlige erfaringer og viden, som de deler ud af med en ofte smittende entusiasme. Madopskrifter, rejseminder, billeder fra strikkeklubben eller knallertværkstedet - det gode ved en blog er, at man selv bestemmer, hvad den skal bruges til.
For nogle kan et hobby-formidlingsprojekt blive ved med at vokse. Der findes fuldtidsbeskæftigede bloggere, som lever af at poste indlæg i deres helt egen nicheprægede blogosfære.
Og så er der de mange virksomheder, som har knyttet en blog til deres hjemmeside for at opdatere kunder på nye initiativer og fortælle om produkter som en fast forankret del af markedsføringen.
Strategien retter sig ofte mod Google, og så er der tale om content marketing, hvor udgivelse af indhold har med søgemaskineoptimering at gøre. Med svift.nets blog kan de googlende gæster træde direkte ind ad hoveddøren til hjemmesiden.
Name: hvor er min blog.PNG. Description: To emojis taler om hvor bloggen er. . Credit: svift.net.
Aktivitet avler mere aktivitet
Uanset brugerens hensigt med modulet har vi forsøgt at gentænke fænomenet blog. Og én af de indlysende fordele, vi har fundet ved den nye tilgang har med editeringen at gøre. Rutinerne ændrer sig, når livet på bloggen smitter af på hoveddomænet.
I kraft af den hyppige interaktion med hjemmesiden får den (eller de) webansvarlige et mere fortroligt forhold til den samlede visuelle profil. Man ser konstant sit website i et nyt lys, og vil derfor være mere tilbøjelig til at foretage de nødvendige justeringer og opdateringer, fordi det falder naturligt.
Med svift.net er hjemmesiden lige så nem at redigere som bloggen, strukturen i systemet opmuntrer dig til at kommunikere på hele platformen - og det er bogstavelig talt guld værd.
Det fleksible Feed-element er en naturlig tilføjelse til svift.nets øvrige elementer, hvormed hjemmesider bygges op nedefra af multifleksible komponenter. Du trækker dem ind på siden og placerer dem lige der, hvor du ønsker det i editoren.
Og husk: Modulet er en del af den samlede pakke. Med det aktiveret kan du frit udgive indlæg på abonnementstyperne Light og Pro.
Integrer nyheder på hjemmesiden på en ny, organisk måde!
Sporing af trafik: Subdomæne tracking
For at fuldende integrationen mellem blog og hjemmeside er det en god idé at lade Google Analytics læse de to domæner sammen. Pavlo Ponikarovskyi viser her i en guide, hvordan det kan gøres.
God fornøjelse med svift.nets blog!
Læs mere om hvordan den samlede pakkes totalløsning giver dig et altid opdateret og beskyttet website med de nyeste teknologier:

Flere nyheder

Forbind hjemmesiden med en shop
2020 M04 28
Det er nemt at koble en webshop til et site bygget med svift.net. Vi ser på, hvordan du kan komme i gang med at sælge produkter og ydelser via platformen. (...)
Hjemmesiden holder altid åbent
2020 M04 23
Har Corona-krisen lært os noget om digital tilstedeværelse, så er det, at hjemmesiden er den del af forretningen, som aldrig lukker ned. (...)
Fra knoglekølle til hjemmeside: Jagten på det perfekte redskab
2020 M03 26
At udvikle software er at fortsætte en jagt, der har stået på siden tidernes morgen. Vi er på sporet af det perfekte redskab til at bygge en hjemmeside med. (...)