Trafikinfo: Få brugbar statistik på hjemmesiden
Hvor, hvornår og hvordan bliver hjemmesiden fundet? Hvordan reagerer besøgende i mødet med den? Det er nyttig viden, når indretningen skal optimeres.
2019 M10 01
Name: GoogleAnaytics.PNG. Description: Forstørrelsesglas over graf.. Credit: svift.net.

Google Analytics

Hvis alle veje fører til Rom, fører de vel også til Padborg eller Skagen? Og det samme med internettets veje - de kan vel alle i princippet lige så godt føre hen til din som til andre hjemmesider?
Muligheden for at få besøg fra hele verden er i hvert fald altid til stede. Om det sker afgøres (ligesom ude på landevejen) af et utal af faktorer. Én ting er dog sikkert: Google ved, hvordan trafikken forløber på din hjemmeside.
Så hvorfor skulle du ikke også vide det? Det er informationer, som er nemme at få del i, og statistikken giver nyttig viden til alle os, der gerne vil indrette os efter så mange besøg som muligt.
At analysere hjemmesidens trafik
Sporingsværktøjet Google Analytics kobles op mod websitet gennem tre enkle trin: Sådan kommer du i gang.
1. Tilmelding: Her gives oplysninger om hjemmesiden, der skal overvåges.
2. Sporingskode tilføjes: Koden tilknyttes de ønskede sider, som skal overvåges.
3. Aktivering: Der går nogle timer, og så kan du begynde at følge med i data om hjemmesiden.
Name: analytics.PNG. Description: Skærmbillede fra Google Analytics. . Credit: Google.
Serverede data fra Google Analytics.
Et væld af data
Det første møde med Google Analytics kan muligvis opleves som lidt overvældende. Analyseværktøjet stiller rigtig mange oplysninger til rådighed, og det kan synes som meget at holde styr på.
Man får fx at vide: Hvor mange der kigger på hjemmesiden. Hvornår de kigger. Hvorfra i verden de kigger. Hvordan de har fundet sitet. Hvor lang tid de bruger på det. Hvilke sider de kigger på. Og om de vender tilbage eller aldrig kommer igen.
Et godt råd er at begynde i det små. Du kan til at starte med måle på et par ting og gradvist blive mere fortrolig med brugen af et mangefacetteret interface. Snart vil du kunne se mulighederne i at bruge værktøjet i mere omfattende skala.
Værdifuld indsigt i hjemmesidens liv
Men hvad skal man (ud over at få stillet sin nysgerrighed) bruge al den information til?
De statistiske oplysninger skal naturligvis anvendes til at justere på sitet, så det kommer de besøgende i møde på bedst mulig måde.
Forestil dig, at du har en underside med vigtig information, som aldrig bliver læst. Det er nyttig viden, for så kan du omstrukturere dit indhold, sådan at de vigtige oplysninger placeres der, hvor dine besøgende rent faktisk klikker sig ind.
At skrive og tegne godt indhold til en hjemmeside eller en blog er tidskrævende, det kan være en omfattende investering af ressourcer - og derfor vil man naturligvis gerne vide, om indsatsen giver det ønskede resultat.
Google Analytics handler i sidste ende om at måle på sin ROI (Return on Investment) - hvad får man igen?
Når man har fundet ud af, hvad der virker, er vejen til evergreen content lagt. Så kan man prioritere sin tid fornuftigt ved at vedligeholde og forfine det indhold, som tiltrækker flest besøg.
Name: GA.PNG. Description: Skærmbillede fra svift.net indstillinger - integration med Google Analytics. Credit: svift.net.
Fra indstillingerne i svift.net er det gjort nemt at forbinde hjemmesiden til Google Analytics.
Søgemaskineoptimering
Det indhold, som tiltrækker flest besøg, vil som regel også være det indhold, som er mest relevant og brugbart for dem, der søger informationer på nettet.
At spore trafik og analysere data handler om at blive klogere på hjemmesidens styrker og svagheder. Men også i høj grad om at forstå de besøgende gennem deres adfærd.
Livet på nettet er en evig kamp om opmærksomhed. Der må ikke gro mos på websitet, det skal holdes ved lige. Heldigvis er det nemt at redigere og tilføje nyt indhold.
Hvis du har bygget en hjemmeside og forbundet den til Google Analytics, kan du gennem deres adfærd få indblik i, om folk finder det, de leder efter. Og det er helt enkelt essensen i søgemaskineoptimering (SEO) - at give folk det, de efterspørger.
For det er i grunden, hvad Google og andre søgemaskiner er sat i verden for: At lede den, der søger, derhen, hvor der gives svar.
Alle veje fører hjem til hjemmesiden
En dynamisk hjemmeside, som løbende indretter sig efter de besøgendes adfærd, vil helt automatisk blive belønnet med en højere placering i søgeresultater.
Kunsten er at producere det rigtige indhold og placere det synligt i informationsstrømmen. Et velintegreret blog-modul til content marketing er et godt skridt på vejen. Et andet er en altid opdateret platform, der understøtter hjemmesiden med hurtig levering.
Med den samlede pakkeløsning kombineret med Google Analytics’ indsigt i webtrafikken kan du få sat nogle tydelig skite op i et vidtforgrenet vejnet, som helt sikkert vil lede flere gæster hjem til din hjemmeside.

Flere nyheder

Forbind hjemmesiden med en shop
2020 M04 28
Det er nemt at koble en webshop til et site bygget med svift.net. Vi ser på, hvordan du kan komme i gang med at sælge produkter og ydelser via platformen. (...)
Hjemmesiden holder altid åbent
2020 M04 23
Har Corona-krisen lært os noget om digital tilstedeværelse, så er det, at hjemmesiden er den del af forretningen, som aldrig lukker ned. (...)
Fra knoglekølle til hjemmeside: Jagten på det perfekte redskab
2020 M03 26
At udvikle software er at fortsætte en jagt, der har stået på siden tidernes morgen. Vi er på sporet af det perfekte redskab til at bygge en hjemmeside med. (...)