Sådan motionerer du din hjemmeside
En aktiv hjemmeside kan skabe bevægelse i forretningen - med nyt og opdateret indhold udvides berøringsfladen med potentielle kunder.
2019 M12 29

Name: graph-full-primary.png.

Foto: Andy Beales

Let gang på nettet

Motion er godt, det er vigtigt at bevæge sig engang imellem. Vi ved det, men det gælder altså ikke kun for alle os, der sidder meget foran skærmen. Hjemmesider har også gavn af at blive rørt med jævne mellemrum.
I det her indlæg vil vi se på de gode sidegevinster, der er ved at holde hjemmesidens indhold opdateret og tilføje noget nyt af og til - slutteligt handler det om, hvordan vi konkret kan gribe arbejdet an og holder hjemmesiden i bevægelse.
Websitet skal selvfølgelig kunne levere en høj hastighed i upload, vi skal ikke gå ned på udstyr! - at hjælpe sit budskab på vej med hurtig teknologi har vi berørt vigtigheden af i indlægget Hurtig indlæsning af billeder.
Her handler det imidlertid ikke om optimeret software, men om vores almindelige adfærd som administrator af hjemmesiden. Hvad hjælper gode sko, hvis de ikke bliver brugt? - det samme kan siges om websitet: Den fleksible og brugervenlige editor skal da bruges til noget!
Derfor denne simple opfordring: Lad ikke støvet sænke sig over din hjemmeside!
Giv et livstegn i ny og næ
Et online visitkort med kontaktoplysninger kan være meget godt, men der er jo ingen, der siger, at sådan et visitkort absolut skal være statisk. Hvorfor ikke udnytte det fulde potentiale af en online tilstedeværelse og engang imellem udvide berøringsfladen med nye potentielle kunder?
Forandring fryder, siger man - og i denne sammenhæng er der virkelig noget om snakken. Hver gang tekster, billeder og grafik bliver tilføjet et site, er det et signal til søgemaskinerne om, at her foregår der noget - her er noget nyt, som verden skal se.
Det er egentlig meget enkelt, de stillestående sider risikerer med tiden at glide ud i glemsel, fordi de ikke tiltrækker sig opmærksomhed.
En aktiv hjemmeside vil derimod altid være et mere attraktivt sted for tilbagevendende besøg. Det kaldes brugerfastholdelse i besøgsstatistikken, når der måles på om folk vender tilbage til en hjemmeside, som de allerede tidligere har klikket sig ind på.
Hvis de gør det, er det selvfølgelig fordi der er noget at komme efter. Og samtidig er det et af de parametre, som Google bruger i vurderingen af et website. Brugerfastholdelsen giver klare signaler om afsenderens ekspertise samt den autoritet og tillid, hjemmesiden nyder hos sine besøgende.
Det skal være nemt at redigere hjemmesiden
Hvis det lyder anstrengende at skulle være så aktiv, så tænk på din hjemmeside som en lille have, der skal have en kærlig hånd i ny og næ. Der kan findes megen glæde i at få den til at blomstre - og man kan faktisk nå langt med en ganske lille indsats.
Den gode nyhed er nemlig, at editoren gør det nemt at lave små såvel som store ændringer. Alle erfaringer siger, at hvis hjemmesiden er nem at redigere, så bliver det også gjort. Det handler om redskabets tilgængelighed - og teknologien har i den grad gjort det overkommeligt for brugerne at tage fat og få det gjort.
Og så handler det om tilvænning. At få begyndt og siden få gjort det til en vane at kigge forbi hjemmesiden engang imellem med et hurtigt blik på, hvad der kunne tilføjes eller rettes til.
Name: sn-sko2.PNG. Description: Sorte sko med svift.nets logo.
Sko såvel som editor er til for at blive brugt. Svift.net.
Hold fokus på det vigtige
Når først man er kommet i gang med at skrive og række ud efter flere gæster til websitet, kan der hurtigt gå sport i at følge besøgsstatistikken med Google Analytics. Men ligeså hurtigt kan spørgsmålet indfinde sig: Hvad skal jeg nu fortælle?
Vi har sikkert alle prøvet at skulle skrive noget uden rigtig at kunne finde ud af hvad. Men på en hjemmeside er svaret ofte ret enkelt: Skriv om forretningen, projektet, ideen bagved. Og kun det! Byg dit indhold op omkring relevante søgeord, der leder besøgende frem til forretningen, projektet, ideen.
Det er hele tanken med content marketing at udgive stadig flere indlæg og derved udvide sin forretnings berøringsflade med et potentielt voksende publikum - Lad bloggen flytte hjem til hjemmesiden.
Kunden i centrum
Selv hvis du kun har ét budskab, vil det (hvis det vel at mærke interesserer dig) ikke være noget problem at blive ved med at finde på nye måder at udtrykke det på. Med den rette metodiske tilgang vil hver ny kunde i princippet være en ny historie med en ny vinkel på dit produkt.
Lær derfor dine kunder at kende og skriv til dem - måske endda om dem. Glem alle de andre, der ikke har brug for dit produkt eller din service. Skriv målrettet til dit specifikke segment, din niche.
Hver gang det føles som en udfordring at finde på noget nyt, så tænk på dine kunder: Hvad er det, de efterspørger, som lige præcis du kan levere?
Sørg altid for at være nysgerrig, benyt enhver tænkelig lejlighed til at forstå din målgruppe bedre. Lyt og stil spørgsmål, når muligheden byder sig. Hver gang, du erfarer noget, vil du have et relevant emne at tage udgangspunkt i til det næste blogindlæg.
Hvis du skriver indlæg, der giver svar på dine kunders spørgsmål, vil du helt naturligt lægge dit indhold til rette for relevante søgninger på Google.
Evigt grønt indhold
Og for nu lige at vende tilbage til ideen om hjemmesiden som en have, der skal plejes: Hvis du (via Google Analytics) følger lidt med i, hvilke af dine indlæg der klarer sig godt, vil du hurtigt finde ud af, hvor du får mest ud af din indsats.
En side eller et blogindlæg, som bliver ved med at tiltrække mange besøgende, er det, vi kalder evergreen content. Populært indhold bør vi i særlig grad være opmærksomme på at holde opdateret - og måske give et nyt link på sociale medier engang imellem.
Med tiden vil det stadig mere velplejede indhold sætte skub i hjemmesiden og fart på budskabet.
God fornøjelse med dit aktive website!
Name: sn-sko1.PNG. Description: Røde sko med svift.nets logo.
Motion, bevægelse og forandring er godt - også for dit website. Prøv hvor nemt det er at redigere hjemmesiden med svift.net.

Flere nyheder

Forbind hjemmesiden med en shop
2020 M04 28
Det er nemt at koble en webshop til et site bygget med svift.net. Vi ser på, hvordan du kan komme i gang med at sælge produkter og ydelser via platformen. (...)
Hjemmesiden holder altid åbent
2020 M04 23
Har Corona-krisen lært os noget om digital tilstedeværelse, så er det, at hjemmesiden er den del af forretningen, som aldrig lukker ned. (...)
Fra knoglekølle til hjemmeside: Jagten på det perfekte redskab
2020 M03 26
At udvikle software er at fortsætte en jagt, der har stået på siden tidernes morgen. Vi er på sporet af det perfekte redskab til at bygge en hjemmeside med. (...)